Alletament matern

Neus Verdés
Fotògrafa Neus Verdés

La llet materna és l’aliment idoni

I està preparat per cobrir les seves necessitats nutricionals. A més, conté els anticossos necessaris per enfortir els seu sistema immunològic des dels primers minuts de vida.

Aquesta alimentació contribueix al vincle mare-nadó i afavoreix una connexió profunda entre ambdós aportant així una gran satisfacció.

Després del part,

La trobada entre mare i nadó, la primera mirada i el contacte pell amb pell són requisits importants perquè la lactància comenci i es desenvolupi satisfactòriament. Per això les primeres hores de vida són molt significatives en la instauració d’aquest procés.

Malgrat a tot això, en ocasions la l’alletament matern no resulta fàcil, i els començaments, a vegades, poden ser durs.

Moltes mares en el post part es poden sentir fràgils, soles e inclús desbordades per la situació de responsabilitat que comporta un nadó que reclama contínuament, i davant un procés d’alletament més dificultós del que esperaven.

Per això és important que, durant aquesta etapa, la dona no se senti desemparada i sàpiga del suport i l’ajut que se li pot brindar en tot aquest procés.

Les complicacions més freqüents que poden sorgir mentre s’alleta van des del dolor o molèstia al alletar (provocat principalment per una mala posició del nadó al pit), aparició de clivelles, ingurgitació després de la pujada de la llet, dificultat en la pujada de pes del nadó, fins a l’aparició de mastitis.

Des de Migjorn

Podem assessorar-te respecte a la incorporació laboral mentre estiguis donant el pit, maniobres per l’extracció i conservació de llet materna, l’alletament en tàndem, el deslletament i altres dubtes.

Volem oferir suport i ajut professional a totes les mares per tal que gaudeixin d’aquest període i oferir un espai per compartir dubtes e inquietuds.

La nostra feina i acompanyament no acaba després del part, per això continuem donant suport, sostenint i animant.

Tant si has donat a llum amb nosaltres com si no, si tens algun problema mentre estiguis alletant al teu nadó, no dubtis en trucar-nos i concretar una cita.

× Pregunta