En aquest taller aprendrem a fer receptes senzilles i pràctiques, de qualitat i ecològiques, per tenir cura de la pell dels més petits i petites de la casa. Coneixerem els ingredients tòxics dels productes d’higiene industrials, així com les propietats dermatològiques de plantes com la calèndula, l’hipèric, l’espígol i l’aloe. Elaborarem oli corporal de calèndula, sabó líquid corporal d’aloe i una crema per la dermatitis del bolquer i altres afeccions de la pell. A l’acabar ens ho emportarem a casa.

Ahh!, I a mig matí farem una tissana digestiva i parlarem de com els nens i nenes poden prendre infusions amb seguretat i efectivitat.

SOBRE MI

Gaudeixo passejant pel bosc -i per qualsevol lloc-, observant les plantes que hi creixen a cada racó, coneixent-les, recol·lectant-les i emprant-les. Em diverteix fer preparats de tota mena: olis, ungüents, tintures, locions, barreges d’infusió, sabons, cremes, olis essencials…
Sóc fitoterapeuta titulada i aprenent de remeiera. Sóc llicenciada en antropologia social i cultural i màster en antropologia mèdica i salut internacional, especialitzada en etnobotànica. La meva vida laboral ha estat centrada en l’àmbit educatiu: monitora, educadora, tallerista, professora. M’agrada mirar i escoltar les persones, tinguin l’edat que tinguin.
Sóc mare de dues filles meravelloses. Migjorn em va acompanyar en l’embaràs, part i post part de totes dues. Sóc afortunada!! L’experiència del part va significar per mi una pressa de consciència, una experiència màgica, brutal, empoderadora. Va estar l’inici d’una recerca personal que encara continua. La maternitat -i la paternitat- ens convida a mirar-nos ben endins, a reformular-nos, a portar-nos als límits, a perdonar, a perdonar-nos, a estimar i estimar-nos. Són les nostres filles i fills, éssers savis i generosos, les que ens conviden.

Em dedico a fer tallers i cursos sobre plantes medicinals (per adults/es, canalla i famílies) i a elaborar remeis i cosmètica silvestre. Continuo aprenent i prenent consciència, per tal de millorar la relació amb mi mateixa, amb les altres persones, amb el món, amb les herbes.
El meu blog: www.maverda.com

Marisa Plaza