Criança

Els nostres grups de criança continuen també el curs que ve, des de setembre de 2019 fins al juny de 2020. Calendari aqui.

GRUPS DE CRIANÇA

Cada grup tindrà la duració d’un curs escolar amb una freqüència d’un dissabte al mes. Les sessions duren dues hores i mitja. Es dirigeixen a families amb nadons i/o nenes/nens de 0 a 18 mesos i s’organitzen per edats. La forma de pagament pot ser anual o mitjançant dos pagaments: un a l’inici al setembre i l’altre al febrer. 

Per què oferim grups de criança a Migjorn:

A Migjorn treballem perquè la gestació i el naixement siguin respectats. Sabem que és una experiència primordial per al benestar i la salut d’una nena/nen i volem oferir els Grups de Criança per donar continuïtat als grups de preparació al part i poder seguir així tenint cura de les primeres etapes de la vida. Pensem que és molt important que les families podeu viure aquestes etapes acompanyades i amb el suport necessari, al mateix temps que poder seguir tenint un espai per a compartir amb altres families.

Cóm són els grups de criança a Migjorn:

Darrera de cada grup de criança hi ha una línia pedagògica i psicològica que depèn de la persona o institució que el porti.

Nosaltres us oferim els grups de criança afins a la nostra línia terapèutica i pedagògica respectuosa. És el nostre compromís amb vosaltres.

Els nostres grups de criança són un lloc on podeu acudir amb les vostres inquietuds i dubtes respecte a temes relacionats amb el desenvolupament psico-emocional, psicomotriu, maduratiu i educacional dels/de les vostres fills/es. Aquests dubtes e inquietuds les podeu compartir amb el grup, al mateix temps que trobar en la persona que porta el grup el suport, la informació i la guia necessaris per trobar les vostres pròpies respostes.

Així mateix, són un espai per compartir i reflexionar sobre la criança i la relació que mares i pares aneu establint amb les vostres filles/fills, on procurarem veure les necessitats de les petites/petits per un desenvolupament saludable i que cadascuna pugui anar connectant amb la seva manera individual d’acompanyar a la seva filla/fill des de l’auto coneixement i el sentir, ocupant el seu lloc dins la família.

Quan sigui necessari, es proposaran dinàmiques per afavorir l’empatia i la connexió amb les filles/fills, així com activitats i jocs amb les nenes/nens d’acord a les seves motivacions i la seva etapa de desenvolupament.

Per als grups amb nenes/nens més grans (3-6 anys), hi haurà la possibilitat d’incorporar un/a educador/a infantil per brindar suport al grup i a les nenes/nens.

Què és la criança respectuosa:

Tenint present que estem acompanyant un període molt sensible de la vida, en el que s’assenten les bases de la personalitat i el caràcter adult, creem especialment important intentar cuidar i satisfer, en la mida possible, les necessitats instintiu-emocionals de la nena/nen. Per a això anem a conèixer les necessitats infantils i a treballar amb les mares i els pares per fomentar el contacte amb una mateixa i amb les seves filles/fills, per poder així acompanyar-les de manera conscient.

També sentim important que cada mare/pare pugui sentir-se acompanyat en el seu propi procés i en el camí de creixement que ens porta l’experiència de la maternitat/paternitat conscients. Creiem que per tenir cura d’un/a nen/a és necessari que les mares/pares es sentin recolzats, escoltats, acompanyats i puguin connectar amb si mateixes, les seves capacitats i els seus límits, per poder tenir cura de les necessitats de les filles/els fills d’una manera real i sentida.

Grups:

Es divideixen de la següent manera:

Grup 1: de 0 a 7 mesos

Grup 2: de 8 a 18 mesos

Horaris:

Un dissabte al mes de 10’30 a 13’00h al gimnàs de l’espai Migjorn. Consulta el calendari aquí o a la secretaria.

Preus:

Quota anual per familia: 350€

Quota cada cinc mesos per familia:190€

(Si alguna familia vol participar en dos grups, te un descompte del 10% en ambdós grups)

Si esteu interessades o teniu alguna pregunta podeu contactar directament amb nosaltres.

Qui porta els grups:

Noemi Codina, terapeuta d’integració psico-corporal, terapeuta pre i perinatal, amb formació multi disciplinar centrada en la nena/nen i en les primeres etapes del desenvolupament. Amb més de 10 anys d’experiència acompanyant families durant la gestació i la criança de les seves filles/fills. Ex-acompanyant en projectes d’educació lliure i mare.

El grup s’inicia amb diferents edats però no s’ha de canviar a un altre grup, en mig del curs, per haver superat l’edat del mateix. El canvi es farà al curs següent.

× Pregunta