Criança

Els nostres grups de criança continuen també el curs que vé, des de setembre de 2018 fins al juny de 2019. Calendari 

 

GRUPS DE CRIANÇA

Els grups de criança són espais familiars mensuals on compartir i reflexionar sobre com acompanyar les etapes de desenvolupament i demandes del nadó i l’infant a cada fase. Els grups de criança donen continuïtat als grups de preparació i treballen en la mateixa línia de criança respectuosa. Tot i així els grups resten oberts a noves famílies que amb anterioritat no havien tingut relació amb Migjorn.

Els grups treballen des del respecte dels processos naturals i del vincle afectiu amb la mare i el pare alhora que proporciona al bebè la base relacional i emocional necessària per moure’s amb seguretat a la vida.

Cada grup tindrà la duració d’un curs escolar amb una freqüencia d’un dissabte al mes. Les sessions duren dues hores i mitja. Es dirigeixen a families amb nadons i/o nenes/nens de 0 a 6 anys i s’organitzen per edats. La forma de pagament pot ser anual o mitjançant dos pagaments: un a l’inici al setembre i l’altre al febrer. 

Cada novembre, gener i març es poden incorporar noves families als grups. Les families que s’incorporin en aquestes dates abonaràn la part proporcional de la quota anual.

COMPROMÍS DE PERMANÈNCIA

El compromís de permanència de les famílies d’un grup és de tot el curs (de setembre a juliol). Cada novembre, febrer i maig es poden incorporar noves famílies als grups. Les famílies que s’incorporin més tard, abonaran la part proporcional.

 

Per què oferim grups de criança a Migjorn:

A Migjorn treballem perquè la gestació i el naixement siguin respectats. Sabem que és una experiencia primordial per al benestar i la salut d’una nena/nen i volem oferir els Grups de Criança per donar continuitat als grups de preparació al part i poder seguir així cuidant les primeres etapes de la vida. Pensem que és molt important que les families podeu viure aquestes etapes acompanyades i amb el suport necessari, al mateix temps que poder seguir tenint un espai per a compartir amb altres families.

 

Cóm són els grups de criança a Migjorn:

Darrera de cada grup de criança hi ha una línia pedagògica i psicològica que depèn de la persona o institució que el porti.

Nosaltres us oferim els grups de criança afins a la nostra línia terapèutica i pedagògica respectuosa. És el nostre compromís amb vosaltres.

Els nostres grups de criança són un lloc on podeu acudir amb les vostres inquietuds i dubtes respecte a temes relacionats amb el desenvolupament psico-emocional, psicomotriu, maduratiu i educacional de les vostres filles/fills. Aquests dubtes e inquietuds les podeu compartir amb el grup, al mateix temps que trobar en la persona que porta el grup el suport, la informació i la guia necessaris per trobar les vostres propies respostes.

Així mateix, són un espai per compartir i reflexionar sobre la criança i la relació que mares i pares aneu establint amb les vostres filles/fills, on procurarem veure les necessitats de les petites/petits per un desenvolupament saludable i que cadascuna pugui anar conectant amb la seva manera individual d’acompanyar a la seva filla/fill des de l’autoconeixement i el sentir, ocupant el seu lloc dins la família.

Quan sigui necessari, es proposaran dinamiques per afavorir l’empatia i la conexió amb les filles/fills, aizí com activitats i jocs amb les nenes/nens d’acord a les seves motivacions i la seva etapa de desenvolupament.

Per als grups amb nenes/nens més grans (3-6 anys), hi haurà la possibilitat d’incorporar un/a educador/a infantil per brindar suport al grup i a les nenes/nens.

Què és la criança respectuosa:

Tenint present que estem acompanyant un període molt sensible de la vida, en el que s’assenten les bases de la personalitat i el caràcter adult, creem especialment important intentar cuidar i satisfer, en la mida possible, les necessitats instintivo-emocionals de la nena/nen. Per a això anem a conèixer les necessitats infantils i a treballar amb les mares i els pares per fomentar el contacte amb una mateixa i amb les seves filles/fills, per poder així acompanyar-les de manera conscient.

També sentim important que cada mare/pare pugui sentir-se acompanyada en el seu propi procès i en el camí de creixement que ens porta l’experiència de la maternitat/paternitat conscients. Creiem que per tenir cura d’una nena/nen és necessari que les mares/els pares se sentin recolzats, escoltats, acompanyats, i puguin conectar amb elles mateixes, les seves capacitats, necessitats i límits, per poder tenir cura de les necessitats de les filles/fills d’una manera real i sentida.

 

Grups:

Es divideixen de la següent manera:

  •  Grup 1: de 0 a12 mesos
  •  Grup 2: de 12 a 36 mesos
  •  Grup 3: de 3 a 6 anys

Horaris:

Un dissabte al mes de 10’30 a 13’00h al gimnàs de l’espai Migjorn. Consulta el calendari aquí o a la secretaria.

Preus:

  • Quota anual per familia: 350€
  • Quota cada cinc mesos per familia:190€

(Si alguna familia vol participar en dos grups, te un descompte del 10% en ambdós grups)

Si esteu interessades o teniu alguna pregunta podeu contactar directament amb nosaltres.

 

Qui porta els grups:

Grup 1:

Noemí Codina, terapeuta d’integració psico-corporal, terapeuta pre i perinatal, amb formació multi disciplinar centrada en la nena/nen i en les primeres etapes del desenvolupament. Amb més de 10 anys d’experiència acompanyant families durant la gestació i la criança de les seves filles/fills. Ex-acompanyant en projectes d’educació lliure i mare.

Grup 2:

Esperanza Burchartz, madre i educadora infantil experimentada en el desenvolupament humà i necessitats infantils.

 

Els grups de 0 a 12 mesos i de 12 a 36 mesos els facilitarà una mateixa persona que acompanyarà infants i famílies alhora. Els grups de 3 a 6 anys disposaran d’una o més persones referents que acompanyaran infants i mares/pares per separat.

El grup s’inicia amb diferents edats però no s’ha de canviar a un altre grup, en mig del curs, per haver superat l’edat del mateix. El canvi es farà al curs següent.

 

 

Carta a Hugo