Elia Cortés

Elia

Elia Cortés Ferrando, psicòloga

Em dic Elia i sóc psicòloga especialista en prevenció. En l’actualitat, acompanyo a infants de 2 a 6 anys i a les seves famílies en projectes d’Educació Lliure (Xarxa d’Educació Lliure) i acompanyo a famílies en grups d’embaràs i criança de 0 a 3 anys a Migjorn, Casa de Naixements. 

La meva carrera professional ha anat evolucionant i prenent forma com a conseqüència del meu procés de creixement personal i arrel de les meves experiències laborals a l’àmbit de l’educació reglada.

Des de fa 12 anys treballo amb infants i adolescents i el meu propi procés terapèutic em va fer qüestionar-me i revisar els processos que havien anat configurant la meva mirada envers la infància i l’adolescència i connectar amb una perspectiva més integral, amorosa i respectuosa dels processos de maduració vitals.

Per això, vaig sentir la necessitat d’aprofundir en visions de la Salut que aborden l’embaràs i la criança i els processos de creixement i aprenentatge des d’una mirada més integral, on el respecte del cos, de les emocions, dels ritmes i necessitats vitals personals és fonamental. És així com vaig conèixer l’Eduació Lliure i em vaig formar en criança natural des de l’Ecologia dels Sistemes Humans a l’EsTeR (Escola de Teràpia Reichiana).

Fruit d’aquest procés d’aprenentatge vital i del meu constant desig de seguir creixent neix la meva proposta de treball que està basada en l’art d’acompanyar la criança desde l’embaràs per afavorir en els infants un creixement i maduració des de l’afecte, el plaer i la seguretat necessàries per a un funcionament natural autorregulat i que a la vegada pares i mares puguin créixer i gaudir d’aquest procés junt amb els seus fills/-es i conjuntament amb altres famílies com a manera de prevenir dinàmiques patològiques de funcionament tant durant el desenvolupament com a la vida adulta.