Júlia Sánchez

Júlia Sánchez Andreo, Sociòloga i Promotora de la Salut

Fundadora de La Ciranda: Acompanyament respectuós de les sexualitats i els afectes. Creadora del programa pedagògic “Celebrem la Sexualitat” per l’educació afectiva i sexual integral. Sòcia fundadora de l’Associació 9 Món. Sociòloga especialitzada en educació i cultura. Màster en participació ciutadana, graduada en Teatre de les Oprimides i Teatre Físic. Membre de la Red CAPS (Centres d’Análisis i Programes Sanitaris), docent del CAIEV (Centre d’Assessorament i Investigació en Educació Viva), docent de l’Institut del Teatre de Vic (Posgrau en Educació i Teatre), investigadora becada de l’Institut Català de les Dones i col·laboradora de la casa de naixements Migjorn.

Júlia Sánchez és mare, sociòloga i promotora de la salut. Actualment lidera el programa pedagògic “Celebrem la Sexualitat” per l’Educació Afectiva i Sexual Integral. Treballa en l’àmbit de l’experiència educativa, des del 2004. Ha treballat 7 anys acompanyant d’infants, en projectes de la Xarxa d’Educació Lliure de Catalunya (XELL). Actualment ofereix formacions per l’Acompanyament respectuós dels afectes i les sexualitats a través del CAIEV (Centre d’Assessorament i Investigació d’Educació Viva), amb el reconeixement del Departament d’Educació. El 2019 ha col·laborat amb l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius de Catalunya, com assessora del programa COEDUCA’T del Departament d’Educació.

Amb relació a l’estudi, la pràctica i la didàctica sobre els gèneres, els afectes i les sexualitats, acompanya grups de dones a través de La Ciranda, en temes de cicle menstrual, maternitat, autoexploracions i empoderament des del 2010, i grups de noies des del 2014. Al 2011, va estar becada per l’Institut Català de les Dones per investigar en la prevenció de les violències de gènere a través del teatre-fòrum. Ha realitzat una tesina especialitzada en prevenció de les violències de gènere, amb la tutoria de la Doctora M. Jesús Izquierdo (UAB). Ha realitzat intervencions de teatre-fòrums per la prevenció de les violències de gènere, el bulling i els transtorns alimentaris a més de 300 escoles i instituts de Catalunya amb Teatraviesas i la Cooperativa Fil a l’Agulla. S’ha format en sexologia amb INCISEX; ha realitzat la formació presencial del “Viaje de la Mujer Cíclica” de Sophia Style i Xènia Ros; fa d’assistent de la metgessa ginecòloga Montse Catalan; és col·laboradora de la casa de naixements Migjorn i és sòcia amb publicacions a la revista MYS, de la Red CAPS (Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris).